Neden Doğalgaz
Doğalgaz kullanımı günlük yaşantımız bir parçası haline gelmiştir. Aslında bir fosil yakıt olan doğalgaz çevreci oluşu ile diğer enerji kaynaklarından ayrılır. Petrol ve kömür gibi fosil yakıtların yanması ile oluşan atık maddeler doğalgazda görülmez. İşlenmesi, taşınması ve verimi sayesinde bütün dünyada tercih edilir hale gelmiştir.
Evde, işte, neredeyse tüm sanayi kollarında yoğun bir biçimde kullanılmaktadır. Ülkemizde 15 milyon üzerindeki konutta doğalgaz kullanılmaktadır. Evlerimizde temel olarak ısınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacını karşılar. Sanayinin hemen her alanında da yüksek verim ile üretime katkı sunar. Tüm dünyadaki mevcut rezervin bugünkü şartlarla 75 ila100 yıl daha yeteceği hesaplanmaktadır.
Doğalgazın Avantajları Nelerdir
Doğalgaz, kokusuz ve renksizdir. Havadan hafif olduğu için uçucudur. Diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında doğalgazın avantajlarından bazıları şunlardır;
1.Yüksek verimlidir. İçeriğinde bulunan tüm gazlar yanmaktadır. Birim miktarda doğalgazın yanmasından elde edilen enerji diğer yakıtlardan fazladır.
2.Emniyetlidir. Havadan hafif olduğu için birikmez, uçucudur. Patlama riski düşüktür. Zehirli bir gaz değildir. Kaçağın hissedilmesi için kokulandırılmaktadır. Taşın ve tedarik işlemlerinin her safhası emniyet kontrollerine tabidir.
3.Çevrecidir. Diğer fosil yakıtların yanması ile oluşan duman, kül ve partiküller oluşmaz. Havayı ve çevreyi kirletmez.
4.Kullanıcı dostudur. Tüm kapalı kapalı alanlarda temiz, hızlı ve pratik kullanım sağlar. Günlük kullanımda konfor sağlar.
5.Süreklidir. Tesisatınız kullanıma açılmasından itibaren arz devamlıdır. Yaz-kış kullanılan bir yakıttır. Depolama ihtiyacı gerektirmez.
6.Bakım masrafları düşüktür. Düzenli yapılacak kontroller ile düşük bütçeli bakım sağlanabilir.
Doğalgaz Tesisatı Nasıl Döşenir
Kullanıcıya kadar gelen doğalgaz hattının döşenmesi doğalgaz dağıtım şirketi ve tesisat firmaları tarafından sağlanır. Doğalgaz dağıtım şirketleri yerleşim yerlerinde binaya kadar gelen ana boruların döşenmesini sağlar. Bina iç tesisatı ise doğalgaz dağıtım şirketinin yetki verdiği firmalar aracılılığı ile yapılır. Bu firmalar alanında uzman ve yeterlik belgelerine sahip olmalıdır.
Doğalgaz dağıtım şirketi aynı zamanda firmaların denetleyicisidir. Firmalar bina için bir proje oluşturarak işe başlar. Projenin şirket tarafından onaylanması ile döşeme işlemine başlanır. Proje tüm gerekleri ile uygulanır ve tesisat döşemesi bitirilir. Gerekli emniyet tetkik ve kontrollerin ardından tesisat kullanıma hazır hale gelir. Kullanıcılar tarafından abonelik işlemlerinin tamamlanması ile doğalgaz kullanımı başlar.
Doğalgaz Tesisatında Nelere Dikkat Edilmeli
Doğalgaz tesisatı döşeme ve kullanmada öncelik konu her zaman emniyettir. Mevzuatta müsaade edilen şartların dışına çıkılması halinde kullanıma müsaade edilmez. Doğalgaz tesisatında aranan temel emniyet şartlarından bazıları şunlardır;
1.Doğalgaz tesisatı açıktan döşenmelidir. Duvar içinden giden bir hat çekilmemelidir. Bu sayede görünür ve kolay erişilebilir olması sağlanır.
2.Doğalgaz tesisatı sağlam bir biçimde binaya sabitlenmelidir. Tüm tesisat ve vanalar darbelere karşı dirençli olmalıdır.
3.Tam bir sızdırmazlık için keten ve macun kullanılmalıdır.
4.Tesisatın pas ve yangın riskinden etkilenmemesi için tedbir alınmalıdır. Elektrik tesisatından en az (15 cm) mesafeden geçirilmelidir.
5.Gaz taşıyıcı doğalgaz borusu tehlike anında müdahale edilebilecek bir noktadan binaya girmelidir.
6.Tüm boru, vana, sayaç ve malzemeler mevzuata uygun nitelikteki malzemeden seçilmelidir.
Doğalgaz tesisatı uzun yıllar güvenle kullanılacak bir kalitede olmalıdır. Ankara Doğalgaz Tesisatçısı, uzman ekibi ile sektörde kaliteli hizmet veren yetkili bir firmadır. Sizin ve sevdiklerinizin yaşam alanlarına değer katar. 7/24 hizmet anlayışı ile çalışan firmamız güven inşa eder. Doğalgaz tesisatı döşeme fiyatları, apartmana doğalgaz bağlatma işlemi, doğalgaz tesisatı fiyat hesaplama vb. tüm sorularınızı bize danışabilirsiniz.